Bureau


‘Plane’ staat voor het oneindige veld van mogelijkheden in architectuur, de wijdsheid waarin we bouwen, denken en bewegen. ‘Sight’ is het belangrijkste zintuig in de waarneming van onze gebouwde ruimte en het gereedschap voor observatie en analyse.
De naam Plane Sight betekend een brede visie. Elke schaal en situatie is uniek en daarom proberen we alle (f)actoren in het ontwerpproces te begrijpen, zodat deze in een project specifieke aanpak vertaald kunnen worden.


Plane Sight hecht grote waarde aan de invloed van architectuur op onze leefomgeving. Daarom wordt voornamelijk gewerkt aan opgaven waarbij architectuur een positief effect heeft op de sociale, stedelijke of landschappelijke context. Niet gebouwen louter om te bouwen, maar vanwege de meerwaarde die de ingreep voor zijn omgeving heeft. Met dit verantwoordelijkheidsgevoel in het achterhoofd stelt Plane Sight zichzelf altijd de vraag ´wat ging vooraf aan het ontwerp en hoe kan het iets in gang zetten?´ Deze bewustwording vormt de basis voor het concept, het belangrijkste is een goede bijdrage te leveren aan onze samenleving.


Om een strategie voor elk project te vormen, wordt het ontwerp beschouwd als een kleine wereld. Elke laag wordt verkend en opgenomen in het proces. Alleen een integrale benadering van de opgave kan leiden tot een complete methodiek. Gedurende het ontwerpproces wordt aangestuurd op een intensieve en open communicatie met de klant en experts, en voor specifieke projecten werkt Plane Sight graag in multi-disciplinair teamverband. Het is de dynamiek van dit soort projectgeorienteerde samenwerkingen die resulteert in verassende ideeën, altijd met het doel om een weerbarstig en gedurfd ontwerp te maken.
© 2013. Deze site wordt aangedreven door WordPress. Ontworpen door mr.vilt